Javni razpis za “Nagrado skupine OHO” 2016

Javni razpis za “Nagrado skupine OHO” 2016

 

Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. z veseljem objavlja javni razpis za Nagrado skupine OHO 2016 – osrednjo neodvisno nagrado za mlade vizualne umetnice in umetnike v Sloveniji do 35. leta.

Vljudno vabimo umetnike, institucije, organizacije, skupine idr., da se prijavijo oziroma, da prijavijo sodobne umetnice in umetnike, ki delujejo na področju vizualne umetnosti v medijih risbe, slikarstva, kiparstva, instalacije, videa, novih medijev, performansa.

V letu 2016 je prišlo pri razpisu do novosti, zato vas opozarjamo, da bodite pri upoštevanju pogojev razpisa še posebej pozorni. Prispele prijave bo pregledala mednarodna strokovna žirija in izbrala štiri nominirance nagrade.

Razpis za nagrado je odprt do vključno 13. 3. 2016.

“Nagrado skupine OHO” razpisuje Zavod P.A.R.A.S.I.T.E., Ljubljana, v sodelovanju s Foundation for Civil Society, New York in Trust for Mutual Understanding, New York. Dobitnik nagrade bo v septembru 2016 odpotoval na dvomesečno rezidenco v Residency Unlimited v New York.

Dosedanji nagrajenci “Nagrade skupine OHO” so:
Sašo Sedlaček, Luiza Margan in Miha Presker, Mladen Stropnik, Ana Čigon, Maja Hodošček, Beli Sladoled, Tomaž Furlan, Veli Silver, Staš Kleindienst, Lenka Đorojević in Matej Stupica.

Več o “Nagradi skupine OHO 2016” in pogojih javnega razpisa v priponki.
Glavni sponzor Nagrade skupine OHO je KD Group d.d. in AS – Adriatic Slovenica.
Kontakt:
Zavod P.A.R.A.S.I.T.E.
Center in Galerija P74, Trg prekomorskih brigad 1, 1000 Ljubljana
www.zavod-parasite.si, www.kapsula.si
p74info@zavod-parasite.si
m 040 370 199

Morda vam bo všeč tudi...