URŠA TOMAN Zaziban vrt /24.5. – 14.6.2017/

URŠA TOMAN Zaziban vrt  /24.5. – 14.6.2017/

 

Kiparska intervencija Urše Toman, Zaziban vrt bo odprla cikel razstav Štirje letni časi / Pomlad 2017 v Galeriji Veselov vrt, ki ga organizirata Društvo likovnih umetnikov Ljubljana (DLUL) in Zveza društev slovenskih likovnih umetnikov (ZDSLU). Urša Toman se bo tokrat predstavila s povsem novimi skulpturami, narejenimi iz naravnih materialov – kamna in lesa. Zaziban vrt bo gledalce popeljal v svet premišljevanja in meditiranja. To poglabljanje ter stanje sprostitve bo umetnica dosegla z gibajo- čimi skulpturami.

Urša Toman (1972), akademska kiparka. Leta 1999 je pridobila status samostojne ustvarjalke na področju kiparstva. Od leta 1993 svoja dela razstavlja po Sloveniji in tujini, na skupinskih in samostojnih razstavah. Skozi njena dela se kaže zanimanje za umestitev skulpture v naravno okolje, parke in vrtove. Sodeluje tudi pri pedagoško-andragoških projektih, kot je vodenje likovnih delavnic.

Na dogodku bosta sodelovala glasbenika Andrej Vernik in Igor Bezek.

Razstava bo na ogled do 14. junija 2017.

 

sobota, 3.6. ob 10h–12h, DELAVNICA za otroke in odrasle (ob razstavi ZAZIBAN VRT) ; vodi umetnica Urša Toman.

Na delavnicah bomo ustvarjali iz gline. GLINA kot primarna kiparska snov je odlična za oblikovanje skulpture in nam ponuja neskončne možnosti za realizacijo idej. Na delavnicah pa se bomo v kontekstu razstave prepustili tudi abstraktnim oblikam, ki s pomočjo domišljije prinesejo zanimive zgodbe.

 

Morda vam bo všeč tudi...