Mateja Kavčič, Mihaela Ciuha: ČAS VODE

Mateja Kavčič, Mihaela Ciuha: ČAS VODE, 20. 9. do 9. 10. 2022, Galerija DLUL

Vabljeni na odprtje razstave, ki bo v torek, 20. septembra ob 18. uri, v Galeriji DLUL, Breg 22, Ljubljana.

Stična točka ustvarjalnega dela Mateje Kavčič in Mihaele Ciuha je predvsem subtilno zaznavanje prostora v različnih razsežnostih. Avtorici sta tudi skupni projekt zasnovali kot prostorsko postavitev, ki sta jo soustvarili na skupnem poletnem bivanju v Orehovcu in Kostanjevici na Krki med hribi, mostovi in na reki. Postavitev, umeščeno sredi galerijskega prostora, sta poimenovali Čas vode: Mateja Kavčič je iz dolgih zelenih močvirskih trav oblikovala visečo strukturo krožne oblike, ki je hkrati prostor za projekcijo videa Mihaele Ciuha s posnetkom vodne gladine. Iz besedila Nataše Kovšca

 

 

 

 

 

 

MIHAELA CIUHA (1964, Novo mesto) je diplomirala na Pedagoški fakulteti v Mariboru in na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani – smer kiparstvo, pri prof. Luju Vodopivcu. Obiskovala je tudi izbirni predmet na oddelku za video pri prof. Sreču Draganu. V svojem delu prepleta različne zvrsti vizualnih umetnosti, zlasti kiparstvo, performans in video. Leta 1993 je prejela častno nagrado Bienala mladih na Reki, Hrvaška.

MATEJA KAVČIČ (1970, Novo mesto) je študirala slikarstvo na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani, kjer je leta 1994 diplomirala pri prof. Janezu Berniku in prof. Jožefu Muhoviču. Leto kasneje je obiskovala slikarsko specialko pri prof. Lojzetu Logarju. Leta 2007 je pridobila pedagoško andragoško izobrazbo na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani. Deluje kot vizualna umetnica na področju slikarstva, risbe, grafike, prostorskih postavitev in land arta. Je dobitnica priznanja Majskega salona 2011 in prejemnica nagrade Ivane Kobilce za tekočo produkcijo 2021.

 

 

Morda vam bo všeč tudi...