Teja Kosi in Monika Plemen KAR OSTANE

razstava iz cikla Mladi kurator, mladi umetnik

Otvoritev: 21. 8. 2024 ob 19.00 v Galeriji DLUL

Trajanje razstave: 21. 8. do 8. 9. 2024

Razstava Kar ostane umetnice Monike Plemen predstavlja dvoletni umetniški projekt z naslovom Projekt 365 (2021–2022), v katerem je raziskovala, kako je grafika lahko priročen medij za dokumentiranje vsakdana ter kako lahko z njo na nekonvencionalne načine gradi nove kontekste in naracije. Obsežno serijo grafik kot tudi grafičnih matric in objav fotografij umetniških del na družbenih omrežjih dojema kot dnevniško formo: kljub poudarku na dokumentaciji in analitičnosti umetniškega procesa vsa dela namreč naseljujejo podobe, za katerimi se skrivajo osebne zgodbe iz umetničinega življenja.
Razstava Kar ostane je sestavljena iz različnih medijev. Umetniške in digitalne grafike, grafične matrice in video spremlja knjiga umetnice, ki dokumentira in sklene Projekt 365. Gre za še enega v nizu poizkusov beleženja časa in trenutkov, za katere se zdi, da bolj kot v digitalnem ali fizičnem svetu bivajo v nas samih. Kuratorka Teja Kosi

Monika Plemen, D27, 2023, suha igla in digitalni tisk, A3

Monika Plemen, O19, 2022, suha igla, 37 x 27cm

Naslovna slika: Monika Plemen, D27, 2022, suha igla, 37 x 27cm

Dogodek so omogočili:
MOL, DLUL in Likovne besede.