Javni poziv umetnicam in umetnikom DLUL

Poziv 2014

Javni poziv umetnicam in umetnikom DLUL

 

Organizator: DLUL – Društvo likovnih umetnikov Ljubljana Breg 22, Ljubljana

Društvo likovnih umetnikov Ljubljana (DLUL) objavlja javni poziv za sodelovanje na prodajni razstavi “Kabinetna razprodaja.”

Izhodišče razstave Kabinetna razprodaja temelji na umetnostno zgodovinskem pojmu “kabinetne slike,” torej umetniških del majnših dimenzij, ki so bila izdelna natančno in z veliko mero predanosti. Od petnjastega stoletja dalje so premožni zbiratelji hranili tovrstne slike v kabinetih oziroma v zasebnih študijskih in delovnih sobah.

Avtorje vabimo, da v obliki originalov predložijo svoja dela (slike, risba, grafike, ilustracije ali kipe) v katerikoli tehniki ali kombinaciji tehnik s poljubno tematiko, ki so nastala od vključno 2011. leta naprej. Predložena dela naj merijo do maksimalno 20 x 20 x 20 cm (višina, širina in globina). Opremljena morajo biti z naslednjimi podatki:

  • naslov,
  • letnica,
  • tehnika,
  • dimenzije,
  • cena (bruto),
  • email naslov,
  • telefon.

Umetniški svet društva bo na podlagi prispelih umetniških del izbral ustrezno število umetnikov in njihovih del.Avtorji bodo o izboru obveščeni v tednu dni po zaključku poziva.

Pridobili smo nove galerijske in delovne prostore na atraktivni lokaciji na Bregu v Ljubljani, zato smo se določili, da jih odpremo z razstavo, na kateri lahko sodeluje večje število naših članov.

Vsa umetniška dela na razstavi “Kabinetna razprodaja” bodo na prodaj v času trajanja razstave, ter ob zaprtju razstave v obliki licitacije oz. razprodaje, ki bo hkrati uradna otvoritev novih galerijskih prostorov. Umetnike naprošamo, da ovrednotijo svoje umetniško delo z “razumno ceno.”

Rok za oddajo del je do 1. avgusta 2014 na naslovu:
Galerija DLUL, Breg 22, 1000 Ljubljana

Morda vam bo všeč tudi...