DELA NA PAPIRJU Sodobna umetnost Finske Galerija DLUL

DELA NA PAPIRJU Sodobna umetnost Finske Galerija DLUL

 

Razstava Dela na papirju predstavlja sodobno umetnost iz severne Finske – gre za slike, grafike, risbe in instalacije 17 umetnikov, ki uporabljajo kot osnovni material papir. Razstava je zasnovana na osnovi razpisa, dela predstavljena v galeriji DLUL pa so izbrali člani umetniškega sveta Društva likovnih umetnikov Ljubljana.

Umetniki na razstavi Dela na papirju so: Anni Arffman,Pia Hentunen, Kaija Hinkula, Eija Hirvonen, Mari Jäälinoja, Hanna Holopainen, Anni Kinnunen, Anja Kurikka, Leena Kangas, Minna Kangasmaa, Maria Markus, Minna Mukari, Heidi Toivainen, Päivi Pussila Tuomo Savolainen, Markku Siekkinen, Raimo Törhönen.
Umetniško društvo Oulu je organizacija za profesionalno ustvarjanje umetnikov v regijah Oulu in Kainuu v severni Finski. Ima približno 170 članov, ki ustvarjajo v različnih umetniških smereh. Razstava Dela na papirju je prvi del izmenjalnega projekta med Umetniškim društvom Oulu in Društvom likovnih umetnikov Ljubljana. Drugi del se bo odvil septembra 2016 v mestu Oulu na Finskem, kjer se bodo umetniki iz Ljubljane predstavili v Galeriji 5.

 

 

Morda vam bo všeč tudi...