UMETNOST NA ULICI 19. 8., 4. 9., 15. 9., 24. 9. 2016

DATUMI: 19. 8., 4. 9., 15. 9., 24. 9. 2016

LOKACIJE: Koseški bajer in Pot spominov in tovarištva, Krakovo, park Tivoli

PROGRAM DOGODKOV

19. 8. ob 18. uri – Koseški bajer in PST: ZMAJI S kiparko Alenko Vidrgar boste izdelovali zmaje. Celotna umetniška akcija bo izvedena iz odpadnih in naravnih materialov. Starodavno praznovanje spuščanja zmajev, ki vnaša nove rasti v naravi in nove moči sonca bo povezala s svojimi kiparskimi znanji. Tako se boste spoznali s kiparkinim delom in hkrati z vodenjem zmaja, vplivom vetra itd. Vse to na super lokaciji ob bajerju Koseze in na Poti spominov in tovarištva tja do poznih večernih ur! V primeru slabega vremena se dogodek prestavi na 30. 8. ob 18. uri

4. 9. ob 11. uri – PST pri Koseškem bajerju : POT – Kiparski sprehodi po poti okupirane Ljubljane Zoran Srdić Janežič, kipar – izdelovalec lutk v Lutkovnem gledališču Ljubljana, bo z “maskoto” – hodeči kip kačjega pastirja, ki se v angleškem nazivu veže na zmaja, kot na simbol Ljubljane, izvedel svoj umetniški performans – sprehod po PST. Pridružite se mu in doživite umetnost izven galerijskega prostora. V primeru slabega vremena se dogodek prestavi na 11. 9. ob 11. uri

15. 9. ob 11. uri– Krakovo: ODSEV KRAKA Kakšno je bilo Krakovo, ko je tu še rasel krak, se boste spraševali na znanstveno umetniški akciji kiparke Paole Korošec in lutkarice Barbare Bulatović. Napeli bomo ušesa in skušali zvedeti skrivnosti barjanske narave tega prostora, pozabljenega ribištva ter prisluhnili solati, ki že stoletja uspeva, da nam pove svojo modrost. Sodelujte pri znanstveno umetniških iskanjih! Tu so nam z precizno znanstveno analizo in poglobljeno umetniško sintezo ponujene nove dimenzije kultur Krakova. Iskanja bodo po Krakovem potekala tja do poznega popoldneva. V primeru slabega vremena se dogodek prestavi na 22. 9. ob 11. uri

24. 9. ob 11. uri – Jakopičevo sprehajališče v Tivoli: ČRNA KROGLA Na umetniški akciji kiparja Jurija Dobrile bomo lahko priče nastopu črne krogle, kot simbola protislovja, ki se kaže v sodobnih demokracijah. Krogla je tudi znak osamljene nevarnosti, vendar to ni tako pomembno, kot sam medij. Ali lahko postane prostor krogel družbeni in politični prostor novih idej- ne le drugačne demokracije kot jo imamo, ampak tudi prostor utopičnih projektov, novih kulturnih vrednot, ki bi jih naš obstoječi kulturni arhiv bil pripravljen sprejeti. Pridite na Jakopičevo sprehajališče v park Tivoli in se pridružite, napihnjena črna krogla lahko skriva marsikaj.

V primeru slabega vremena se dogodek prestavi na 1. 10. ob 11. uri