ILUSTRATORSKA MINEŠTRA /22.3. – 9.4.2017/

ILUSTRATORSKA MINEŠTRA

Andreje Čeligoj, Darje Lobnikar Lovak in Romana Peklaja,
ki bo v sredo, 22. marca 2017, ob 18. uri,
v Galeriji DLUL, Breg 22, Ljubljana.

Razstava bo na ogled do 9. aprila 2017.

Duhovita razstava različno delujočih avtorjev

Živimo v zanimivem času, v katerem se vse okoli nas bliskovito spreminja, a kljub grozečim tehnologijam je slovenska ilustracija še vedno v živahnem razcvetu. V širokem razponu generacij prihajajo na ilustratorsko sceno vedno novi mladi ustvarjalci. Na tokratni razstavi se soočamo s tremi generacijami in tremi različnimi pristopi k tej posebni likovni zvrsti. Iz različnih kontekstov vzete ilustracije – Andreje Čeligoj, Darje Lobnikar Lovak in Romana Peklaja – v galerijskem prostoru kažejo svojo samostojno, ne le ponazoritveno vrednost, saj polnokrvno živijo tudi brez pripadajočega besedila.

Ilustracija je v resnici prava zakladnica slikarstva in izraz najčistejše poezije življenja, prikaz različnih pristopov k njej pa je ustvarjalna panorama, ki to potrjuje. Tudi tokratna razstava, duhovito sestavljena z deli tako različno delujočih avtorjev, predstavljenih s svojimi klasičnimi in inovativnimi ustvarjalnimi iskanji, kaže na bogastvo slovenske ilustracije.

Tatjana Pregl Kobe

V okviru razstave bosta organizirani tudi dve ilustratorski delavnici.

25. marec 2017 od 11. do 12. ure, ilustratorska delavnica za otroke
1. april 2017 od 11. do 12. ure, ilustratorska delavnica za odrasle

Za več informacij o delavnici pišite Andreji Čeligoj: sola@art-tecaji.com

Izvedbo razstave so omogočili Mestna občina Ljubljana in Društvo likovnih umetnikov Ljubljana.