Podelitev nagrad in priznanja Ivane Kobilca

Podelitev nagrad in priznanja Ivane Kobilca

 

Društvo likovnih umetnikov Ljubljana je letos prvič podelilo dve nagradi in priznanje

za najvidnejše dosežke članov DLUL in sopotnike umetnosti.

Nagrade nosijo ime po eni naših najvidnejših slikark Ivani Kobilca.

 Slavnostna podelitev je bila 4. decembra 2018 v Narodni galeriji v Ljubljani.

V času kulturnih sprememb in na drugi strani pozornosti, usmerjene v našo kulturno zgodovino, se nam zdi nujno, da vzpodbudimo in nagradimo tudi dosežke sodobne umetnosti likovnega področja v ožjem okolju. Zato se je porodila želja po nagradi za stanovske ustvarjalce, ki jih želimo pritegniti k ustvarjanju kvalitetnih in odmevnih projektov ter obenem javnosti predstaviti najvidnejšo domačo umetniško produkcijo. Nagrada Ivane Kobilca je gotovo tista, ki lahko vizualni umetnosti doda nov vidik in povzdigne ter ovrednoti ustvarjalnost naših kolegov z različnih področij likovne ustvarjalnosti.

Nagrado Ivane Kobilca za aktualno produkcijo se podeljuje članom DLUL za izjemne dosežke ali novosti na področju likovne umetnosti v obdobju zadnjih petih let.

 Nagrado Ivane Kobilca za življenjsko delo lahko prejmejo ustvarjalci, člani DLUL, ki so z vrhunskimi umetniškimi dosežki ali življenjskim opusom trajno obogatili slovensko vizualno umetnost ter so starejši od 65 let.

Priznanje Ivane Kobilca za sopotnike in podpornike likovne in vizualne umetnosti, ki so s svojo dejavnostjo pomembno pripomogli k delovanju in kakovosti področja in niso člani DLUL.

Petčlanski odbor za podelitev nagrad Ivane Kobilca v sestavi Miha Colner, dr. Petja Grafenauer, Aleksandra Saška Gruden, Arjan Pregl in Zora Stančič (predsednica) je izmed prejetih prijav izbral nagrajence in dobitnika priznanja Ivane Kobilca za leto 2018.

Morda vam bo všeč tudi...