Grafična likovna delavnica z Miho Eričem LINOREZ/LESOREZ

Četrtek 23. junij ob 17.00 
Lokacija: Galerija DLUL, Breg 22, 1000 Ljubljana

Grafična likovna delavnica pod mentorstvom priznanega akademskega umetnika Mihe Eriča je bila sestavljena iz uvodnega teoretičnega in glavnega praktičnega dela.

Teoretični del je zajemal zgodovino tiska, pomen razmnoževanja podobe, grafike kot obrti in umetnosti ter razvoj grafike v različnih obdobjih in posameznih kulturah.

Praktični del je bil sestavljen iz neposredne predstavitve orodja in načina dela (preša, rezbarski nožki, barva, linolej, papir, valjček). Temu sledi idejna zasnova končnega grafičnega dela posameznega udeleženca delavnice, razvoj ideje in domišljije ter skica. Delavnica je vključevala tudi neposredno izrezovanje v matrico linoleja in tiskanje pod grafično prešo na tiskarski grafični papir z zaključnim specifičnim podpisovanjem grafike.

MENTOR DELAVNICE:
MIHA ERIČ je akademski grafik, ilustrator in glasbenik. Je avtor številnih samostojnih in skupinskih likovnih razstav doma in v tujini. Ustvarja v realistični tehniki, predvsem v grafiki (linorez in lesorez), v svojem delu upošteva izkušnje tako tradicionalne kot tudi sodobne prakse. Avtorja zanimajo drobne naključne sledi, v katerih vidi preprosto neposrednost nastajanja likovne kompozicijske raznolikosti in barvne impresije.

Vsi so na delavnicah prejeli, poleg individualnih korektur, tudi ves potreben material za izdelavo svoje grafike – več odtisov, ki jih lahko odnesli domov skupaj z matrico.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Morda vam bo všeč tudi...