Bernhard Hinz LJUBLJANA – POEZIJA PRAZNEGA MESTA

Vabljeni na odprtje razstave, ki bo v četrtek, 6. julija ob 19. uri,
v Galeriji Soteska, Soteska 8, Ljubljana.
Avtorja bo predstavil Janez Zalaznik.
Glasba: Primož Krajnc (harmonika)
 
Kaj je mesto?
Korona nas je vse prizadela, vsakogar na svoj način. Vsakdo se je na ukrepe, okoliščine in prepovedi odzval drugače. V tem času sem bil vsak dan zunaj in se srečeval z mestom, ki ga zdaj dobro poznam, na povsem nov in čuden način. Bilo je znano in tuje hkrati. Ni bilo ljudi, ki sicer napolnjujejo ulice in trge, manjkala je glasba, smeh, pa vendar je bilo to mesto, ki ga poznam. Bilo je kot vedno, a ozračje je bilo drugačno, izmenjaje se med večnim in končnim. Želel sem videti, kaj je tisto, kar dela mesto. Gre za pogled na arhitekturo in na vrzeli, ki posebej izstopajo (tako pozitivno kot negativno), ker manjka vsakdanje običajno življenje. Bernhard Hinz
 
Bernhard Hinz se je rodil leta 1957 v Potsdamu in odraščal v Berlinu. Izučil se je za tiskarja in knjigarnarja. V Berlinu je bil zaposlen v več knjigarnah; v Union Verlag in v Deutsche Staatsbibliothek. Že v času uka za tiskarja se je intenzivno ukvarjal s fotografijo, po preselitvi v Slovenijo leta 2010 pa izključno z njo. Od začetka leta 2022 je član DLUL in Zveze društev slovenskih likovnih umetnikov. Živi v Ljubljani in dela tudi drugod.
Leta 2017 se je predstavil na dveh razstavah v Berlinu, 2017 in 2018 pa na dveh skupinskih, multimedijski razstavi v Dresdnu, Usti nad Labem (CZ) in Kyotu (JP). Leta 2018 je imel prvo samostojno razstavo v Sloveniji v Galeriji AQ (Celje), sledile so še druge, med drugim v Galeriji Mikado, Ljubljana (2020), v rezidenci nemškega veleposlaništva v Ljubljani (2020) v Galeriji Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani (2022) ter nazadnje v vrtcu Zagorje (2023).
 
Razstava bo na ogled do 3. septembra 2023.
 
Dogodek sta omogočila 

Morda vam bo všeč tudi...