Andreja Gregorič MESTNE IMPRESIJE

Vabljeni na odprtje razstave ilustratorke Andreje Gregorič,

ki bo v petek, 10. maja 2024 ob 18. uri v Galeriji Soteska (Arthotel).

Razstava bo na ogled do 9. 7. 2024.

Andreja Gregorič je univerzitetna diplomirana oblikovalka, ki že od študijskih let deluje na področju ilustracije in slikarstva. Posveča se motivu urbanega okolja, svoj pogled prvenstveno usmerja v Ljubljano, ki je njen življenjski prostor. Tako v opus niza znane vedute ter odkriva tudi manj znane in skrite kotičke. Hišam, ulicam in trgom, mostovom, fontanam, Plečnikovi tržnici in grajski arhitekturi se približuje z osebne točke gledišča, izbira samosvoje izseke in ves čas razkriva, da ji je ta prostor nadvse ljub, da ga doživlja kot impresijo, kot globoko osebno doživetje.
Anamarija Stibilj Šajn

Andreja Gregorič (1972 Ljubljani) je po končani gimnaziji Poljane vpisala študij na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani, smer oblikovanje vizualnih komunikacij, pod mentorstvom prof. Petra Skalarja. Diplomirala je pod strokovnim vodstvom mentorjev prof. Zdravka Papiča in prof. dr. Staneta Bernika, na temo oblikovanje in ilustriranje sodobne mladinske literature – oblikovanje knjige kot vizualno bralnega organizma.
Od leta 2008 ima status samozaposlene v kulturi. Je članica Društva likovnih umetnikov Ljubljana in članica sekcije ilustratorjev ZDSLU.

Kratek intervju z ilustratorko Andrejo Gregorič, v obliki polurnega radiofonskega posnetka, na Prvem programu RTV Slovenije, ki je bil posnet v oddaji Razkošje v glavi, 23. februarja 2019, najdete na spodnji povezavi: