Mojca Sekulič Fo, Andreja Gregorič in Alenka Spacal: PRAVLJIČNI SPREHOD, 20.11. – 8.12.2019

Čas, ko pravljice tudi “uradno” postanejo zelo zaželene, je ravnokar prišel in vsepovsod se dogajajo priprave nanj. Mojca Sekulič Fo, Andreja Gregorič in Alenka Spacal pa v pravljične svetove vstopajo vsak dan, celo leto. Vse so namreč slikarke, ilustratorke in pripovedovalke pravljic, le da prihajajo iz različnih poklicnih usmeritev.

Andreja Gregorič (1972) se predstavlja z ilustracijami iz svoje avtorske slikanice Darilo. Ker v njej ni besedila, ustvarjalka razmišljanje ob slikah prepušča gledalcem, saj je pripovedovana zgodba vedno drugačna in nikoli enaka.

Mojca Sekulič Fo (1969) svoje tabelne slike iz pravljične kolekcije (pogosto slika na les – mediapan) subtilno barvno niansira. Njen kolorit je vedno umirjen, četudi je intenziven.

Alenka Spacal (1975) je v svoj likovni slog vnesla filigransko natančnost izdelave. V njem sledimo finesi poteze, barvnim odtenkom in zanjo prepoznavni slikarski mozaični tehniki, kjer iz številnih majhnih barvnih ploskev, niansiranih v mnogoterih odtenkih, ustvarja kompozicijske gradnike slike – ilustracije svojih pravljic.

Kuratorka Nuša Podgornik

Mojca Sekulič Fo                                                   Alenka Spacal

Andreja Gregorič