Grafična likovna delavnica z Miho Eričem LINOREZ/LESOREZ

Sobota, 30. september 2023, ob 17.00 (do 20.00)
Lokacija: Galerija DLUL,
Breg 22, 1000 Ljubljana

Grafična likovna delavnica pod mentorstvom priznanega akademskega umetnika Mihe Eriča bo sestavljena iz uvodnega teoretičnega in glavnega praktičnega dela.
Teoretični del bo zajemal zgodovino tiska, pomen razmnoževanja podobe, grafike kot obrti in umetnosti ter razvoj grafike v različnih obdobjih in posameznih kulturah.
Praktični del bo sestavljen iz neposredne predstavitve orodja in načina dela (preša, rezbarski nožki, barva, linolej, papir, valjček). Temu sledi idejna zasnova končnega grafičnega dela posameznega udeleženca delavnice, razvoj ideje in domišljije ter skica. Delavnica bo vključevala tudi neposredno izrezovanje v matrico linoleja in tiskanje pod grafično prešo na tiskarski grafični papir z zaključnim specifičnim podpisovanjem grafike.
Prijave sprejemamo na e-mail: info@zavod-orbita.si
Kontakt: Miha Erič 041 968 270
Število mest je omejeno (12).
Vsi boste na delavnicah prejeli, poleg individualnih korektur, tudi ves potreben material za izdelavo svoje grafike-več odtisov, ki jih potem lahko tudi odnesete domov skupaj z matrico.

MENTOR DELAVNICE:
Miha Erič (1991,Ljubljana), diplomirani oblikovalec vizualnih komunikacij – ilustrator, je samozaposlen v kulturi kot grafik in instrumentalist.
Leta 2009 je končal strokovno smer »tehnik oblikovanja« na Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo Ljubljana. Diplomiral je leta 2013 na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Pridobil je naziv diplomirani oblikovalec vizualnih komunikacij, smer ilustracija. Prejemnik številnih mednarodnih in nacionalnih nagrad, sodi med najproduktivnejše umetnike mlajše generacije.
Skupaj z intermedijsko umetnico mag. Natalijo Šepul Erič je leta 2015 ustanovil Zavod za izobraževanje, umetnost, glasbo in kulturne dejavnosti Orbita, znan po številnih likovnih in glasbenih projektih tako v Sloveniji kot tudi v tujini. V sklopu zavoda vodi in izvaja koncerte, delavnice, predavanja, poučevanje, prostovoljske akcije,..
Je aktiven v likovni in glasbeni umetnosti. Kot likovni umetnik ustvarja na področju umetniške grafike, letno ima vsaj 5 samostojnih razstav ter več skupinskih in vodi delavnice grafike visokega tiska – linoreza, lesoreza, visokega bakroreza. Periodično, na vsake 3 leta izda knjigo svojih likovnih del v samozaložbi Orbita. Od 2020 skupaj z ženo vodi Kulturno umetniško društvo in Galerijo Salsaverde v Izoli kot kustos, galerist in idejni vodja, kjer letno organizirajo 18 razstav in druge kulturne dogodke.
FUNKCIJE: kustos in umetniški vodja v Galeriji Salsaverde, Izola,
član sveta Mednarodnega grafičnega likovnega centra MGLC:
predstavnik zainteresirane javnosti,
aktiven član ZDSLU in DLUL in
član komisije: Vabljeni mladi – DLUM Maribor.

Se veselimo srečanja!

Dogodek sta omogočila:
MOL in Društvo likovnih umetnikov Ljubljana

Morda vam bo všeč tudi...